Ерве Понсан е Президент на EUGROPA

2016/01/12

Ерве Понсан, Главен Оперативен Директор на Анталис Интернешънъл, водещият дитрибутор на хартия и  опаковъчни решения в Европа, е избран за Президент на EUGROPA (Европейска Асоциация на Търговците на Хартия)  за следващите две години.

За мен е чест да бъда Президент на тази европейска асоциация и очаквам с нетърпение да работя с членовете ѝ за подпомагането на хартията, която в днешно време е екологично отговорен продукт, както и да покажа достъпните добавящи стойност услуги сред търговците на хартия и опаковъчни решения на клиентите им,“ казва Ерве Понсан. “Индустриите с хартиено и графично изкуство са направили огромни усилия за проследяемост, рециклиране и устойчивото развитие за своите клиенти. Зависи от нас да се уверим, че клиентите са наясно с тези усилия и подкрепят нашите индустриални партньори.

Ерви Понсан е Главен Оперативен Директор на Анталис от септември 2009. През юли 2014, той е Старши Изпълнителен Вицепрезидент на Sequana, компанията майка на Анталис групата.

Завършил Ecole Centrale de Paris, той е започнал своята кариера в Renault Automation, след това се премества в Arthur Andersen & Cie, след което работи за Apple Франция и Европа. Той е бил на няколко управленски позиции в групата на Sequana от 1994 насам: Arjomari Diffusion, Antalis Западна Европа и накрая Antalis International.

Относно Анталис

Анталис е водещият търговец на хартия, опаковъчни решения и визуални комуникации в Европа. Като търговец номер 2 в световен мащаб с оборот от 2.585 милиарда през 2014г., групата има 5 585 служителя, обслужва над 120 000 клиента, компании и печатници, в 44 държави чрез нейните 118 дистрибуционни центъра. Анталис прави 14 000 доставки по света ежедневно и дистрибутира 1.8 милиона тона хартия годишно на глобално ниво. Анталис е дистрибуционния бранш на Sequana. За повече информация, посетете www.antalis.bg.

Относно EUGROPA

EUGROPA е Европейска Асоциация на Търговците на Хартия, която работи с 15 000 служители и има 8 милиарда евро годишен доход.