TYPOFEST 2016 : Анталис е партньор на TYPOFEST 2016

2016/05/12

Анталис е партньор на Типофест 2016

Типофест 2016

Capture.JPG

24–29 май 2016, София и Пловдив

Типофест е празник на шрифта, калиграфията и типографията. Той обединява открити публични събития, даващи възможност на хората, които се интересуват от темата, да се срещат, да представят и обсъждат своята работа.

Тази година се организира второ, вече международно издание. В периода между 24 и 29 май ще се проведат две практически работилници, двудневна конференция и две изложби. Събитието ще се проведе в София и Пловдив, а над 30 чуждестранни гости с международна известност в областта на шрифтовия дизайн и типографията ще посетят страната ни за първи път.

Изложбата Съвременна кирилица 2014 е една от изложбите в рамките на фестивала, която ще представи победителите в третото издание на единственият международнен конкурс за дизайн на кирилски шрифтове в света.

Цялата изложба ще е отпечатана на ефектни хартии и картони на Анталис и Arjowiggins Creative Papers. Така ще се насладим на едно различно представяне на шрифтове – върху хартии, които им придават допълнително очарование и подсилват излъчването им. Ще бъдат включени хартии от различни колекции на Arjowiggins Creative Papers, а гостите на фестивала ще получат колекционерски комплект от картички, представящи шрифтовете от изложбата върху още по-богата гама от картони.

Всички изложбени постери и комплектът от картички са отпечатани с любезното съдействие на печатница Булгед.

Повече за програмата на фестивала можете да прочетете тук.

1.jpg 6.jpg

paperman