казуси за опаковки

Как да подобрим опаковката за големи доставки до дома

12 IV 2022 — Казуси от практиката; Логистично предизвикателство; Опаковка по поръчка; Доставка до дома
Разпечатайте
Consumer experience bicycle

Търговец на велосипеди трябваше да повиши ефективността на своя процес на опаковане за доставка до дома. Вслушвайки се в приноса на техните служители, ние успяхме да предложим конкретно решение .

Търговец на велосипеди трябваше да повиши ефективността на своя процес на опаковане за доставка до дома. Вслушвайки се в приноса на техните служители, ние успяхме да предложим конкретно решение .

Предизвикателството

С сегашната ситуация на пандемията, налагащо затварянето на физическите магазини и търсенето на велосипеди, търговецът бързо разработи магазин за електронна търговия, за да може да продължи да продава стоки и да отговори на нарастващото търсене. Опаковането на велосипедите обаче се оказва по-предизвикателна.

Те се нуждаеха от опаковка, която да пасва на различни размери велосипеди и да е лесна за сглобяване и боравене – нещо, което тогавашният им доставчик на опаковки не можеше да предложи. След като потърси алтернативни доставчици онлайн, собственикът на магазина попадна на Antalis и се свърза с тях, за да види дали могат да помогнат.

Решението на Анталис

Индивидуален дизайн на кутия в три различни размера за малки, средни и големи велосипеди. Кутиите са изработени от велпапе 200 g/m² в BC канавка с външна и вътрешна крафт хартия (200K/BC/K). Картонена вложка пасва около велосипеда, като го държи сигурен, докато хартиеният пълнеж Filipak TT добавя допълнителна защита по време на транспортиране.

 

Consumer-experience-bicycle-solution2.jpg

 

bar-pink.png

 

"Като нов в онлайн продажбите за уеб/доставка по домовете, ние бяхме много доволни от услугата, получена от Antalis. С бързо променящите се продажби и голямата нужда от опаковки за изпълнение на тези поръчки, Antalis се доказа като изключително надежден доставчик, способен както за управление на наличността на нашите опаковки, така и за контролиране на нашите разходи"

Нашите клиенти

Процесът

Използвайки ясна рамка, екипът за опаковане на Анталисзапочна работа по разработването на решение::

  • 1. Проучване: Беше прекарано време с екипа за разпространение на опаковки за велосипеди, задавайки им въпроси. Сред исканите характеристики на опаковката бяха припокриващи се капаци на кутията, за да се добави допълнителна здравина към горната и долната част на кутиите; отвори за ръце, така че кутиите да бъдат по-лесни за пренасяне и отделен елемент, който да фиксира велосипедите в кутията. Клиентът също искаше техните кутии да бъдат отпечатани по поръчка с тяхната марка, нещо, което предишният доставчик не беше в състояние да предложи

 

  • 2. Предложение: Анталис предложи три размера кутия, която да побере широката гама от продавани велосипеди. Използването на фиксиращ елемен  гарантирал, че велосипеди с различни размери ще останат фиксирани в кашона, а припокриващи се капаци и отвори за ръце бяха добавени към дизайна на кутиите. И накрая, Анталис препоръча използването на Filipak TT, който превръща листове крафт хартия в екологично чисти запълнени празнини, за да защити велосипедите по време на транспорт.

     

  • 3. Тест: Анталис произведе примерна кутия, която отговаря на всички изисквания . Възхитен от пробата, клиентът направи поръчка.
                
  • 4. Внедряване: Първоначално Анталис доставяше по 100 от всеки вид кутии всяка седмица и тъй като бизнесът на клиента се разшири, Antalis успя да продължи да подкрепя техния растеж.

Предимства

Efficiency-icon.jpg

Ефективност

Бърз и лесен за сглобяване. Дръжките осигуряват по лесно пренасяне.

Environmental-icon.jpg

Екологичност

100% рециклируеми решения

picto-support-packaging-solution.jpg

Подкрепа

Скоростта на реакция на Анталис, съчетана с обширни ресурси, гарантира, че клиентът е в състояние да мащабира и гъвкаво оперира в съответствие с търсенето..