казуси за опаковки

Как надеждните опаковки могат да подобрят продукта

30 V 2022 — Пример от практиката; Логистично предизвикателство; Устойчива опаковка; Стъклена опаковка
Разпечатайте
Sustainable-packaging-design-to-reduce-breakages-of-glass-bottles.jpg

Как устойчив дизайн на опаковката е намалил счупванията на стъклени бутилки при транспортиране и е подобрил визията на опаковката

Как устойчив дизайн на опаковката е намалил счупванията на стъклени бутилки при транспортиране и е подобрил визията на опаковката

Предизвикателството

Нашият клиент води бизнес със силен екологичен етос – една от целите му е да помогне за намаляване на зависимостта от пластмаси за еднократна употреба чрез продажбата на многократно пълними стъклени и пластмасови бутилки в спа центрове, хотели, места за настаняване на самообслужване и начин на живот, нулеви отпадъци и универсални магазини за търговия на дребно по целия свят.

 

За да предпази бутилките по време на транспортиране, клиентът е използвал вълнообразен лист, за да опакова бутилките, преди да ги опакова в транспортни кашони с допълнително запълване на празнини. Освен че опаковането отнема много време, по бутилките често полепват прах и остатъци от опаковката.

 

Те се обърнаха към екипа на Antalis Packaging за помощ в намирането на решение. Те се нуждаеха от кутия, която да предлага както защитата, така и представянето на бутилките в съответствие с нейната екологична позиция.

 

Решението на Анталис

Специална кутия за транспортиране , която може да побере три различни размера бутилки - 1000 ml, 750 ml и 500 ml. Три размера вложка за окачване, по една за всеки размер бутилка, държи бутилката сигурна и далеч от външната стена на опаковката. Изработено от рециклиран/рециклируем B-образен велпапе. Малък брандиран стикер държи кутията затворена.

 

cardboard-sutainable-packaging-bottle-packaging.jpg

 

"Поискахме кутия, за да защитим нашите стъклени продукти, които се предлагат в различни размери. Предизвикателството беше да създадем естетически приятна кутия, която да защити продукта и да намали ненужните опаковки. Създаденият окончателен дизайн беше страхотен, тъй като вътрешните фитинги бяха проектирани и създаден, за да пасне на всички наши продукти, намалявайки необходимостта от различни размери на кутийте и необходимостта само от промяна на вътрешния дизайн. Това беше прост умен дизайн, който щеше да ни спести разходи."

Нашия клиент

Процес на изработка

Използвайки  базираната информация за размери на продуктите, екипът за опаковане на Antalis започна работа по разработването на решение:

 

  • 1. Проучване: Анталис посети сайта на клиента, за да получи пълно разбиране на изискването. За компанията беше важно те да сведат до минимум използването на опаковъчни материали и да избегнат всякакъв ненужен печат. В допълнение към осигуряването на защита, те се нуждаеха от опаковка, която да се удвои като здравина и намали риска от счупване също така да изглежда добре визуално видимата част на  рафтовете и това би било увеличило ефективността и минимизирало пространството за съхранение.

 

  • 2. Предложение: Екипът на Antalis Smart Packaging Center разработи универсална външна кутия от една част, която да побира всичките три размера бутилки, с еднокомпонентна вложка за окачване в три опции за размер, за да държи бутилката сигурно на място, без да прави контакт с външната опаковка. И двата елемента на опаковката ще бъдат изработени от велпапе тип B-флейта. За да се сведе до минимум въздействието върху околната среда и ресурсите, беше предложен малък брандиран стикер за затваряне на кутиите.

     

  • 3. Tест: Извършени са тестове за падане с успеваемост от 100%.
                
  • 4. Изпълнение: Предложението вече е напълно изпълнено.

Предимства

Cost-saving-picto.jpg

Спестяване на разходи

Нито една бутилка не е била повредена при транспортиране след въвеждането на новата опаковка. Няма нужда от отделна опаковка на видимата част.

Environmental-icon.jpg

Екологичност

Използваните материали са направени от рециклирана хартия и са 100% рециклируеми.

 

customer-support-picto.jpg

Клиентско изживяване

Бутилките пристигнаха при клиентите невредими и готови за излагане на щанда.