Antalis International Packaging Key Account network
намаляваме емисиите на CO2
Reduce, Reuse, Recycle
Зелени алтернативи в опаковките

"ЗЕЛЕНИ" отвътре

Няма компромис, когато става въпрос за устойчивост. Полагаме постоянни усилия да намалим отпечатъка си върху околната среда, като същевременно поддържаме иновативни решения за опаковане и високо ниво на обслужване. Като водеща компания също така е от съществено значение да подкрепяме нашите клиенти в техните собствени програми за устойчивост.

 

Home-page-page-csr-intro.jpg

P2_ANTALIS_PACKAGING_PICTOGRAMMES_product-32.png
ДОСТАВЧИЦИ

Ние изграждаме силни партньорства с нашите ключови доставчици, за да гарантираме, че нашите опаковки и оборудване са възможно най-щадящи околната среда. Нашата крайна цел е да предложим зелени алтернативи във всички области на нашето продуктово портфолио. Нашата платформа Antrak® също така ни позволява задълбочен контрол на снабдяването на нашите доставчици.

P2_ANTALIS_PACKAGING_PICTOGRAMMES_product-33.png
ОПАКОВЪЧЕН ДИЗАЙН

Инженерите в нашите центрове за дизайн на опаковки се ангажират да създават интелигентни дизайни, които използват възможно най-малкото количество материали, без да правят компромис със защитата. 3-те R (намаляване, повторна употреба, рециклиране) вдъхновяват нашите разработчици да създават отговорни авангардни решения за опаковане.

P2_ANTALIS_PACKAGING_PICTOGRAMMES_services-33.png
ИНСТРУМЕНТИ И УСЛУГИ

Един от най-важните ни приоритети е да предоставим иновативни инструменти и услуги в подкрепа на нашите клиенти по цялата верига на обслужване (консултиране, изчисляване на отпечатъка...). Ние предлагаме цифрови и онлайн инструменти за подобряване на оперативната ефективност на нашите клиенти.

USP-bestpokes-4.png
СЕРТИФИКАТИ

Анталис участва в други инициативи като сертифицирането на нашите клонове по стандарти за управление на качеството (ISO 9001), стандарти за управление на околната среда (ISO 14001) и стандарти за управление на енергията (ISO 50001).

R&D е в сърцето на кръговата икономика

Ние сме горди да популяризираме нашите центрове за дизайн на опаковки (PDC), всички базирани в Европа.

Тяхната основна мисия е разработването на иновативни решения за опаковане по поръчка с ясен фокус върху опазването на околната среда и дълготрайността на продукта. Центровете действат независимо по отношение на материалите, в съответствие с очакванията на клиента. PDC са решени да използват максимално рециклирани материали. Постоянният диалог с клиентите е от съществено значение за разработването на най-подходящите и иновативни решения за опаковане, като същевременно се спазва рамката на ISO 14001.

Home-page-CSR-Page-product-development.jpg

Нашите нови правила на играта за опаковки

В момента сме ангажирани с въвеждането на принципите на кръговата икономика в нашата опаковъчна дейност. Въпреки че това предполага пълно преразглеждане на нашето съществуващо ноу-хау и процеси, ние сме убедени, че този ангажимент ще генерира допълнителна стойност както за нашите клиенти, така и за Групата.

img-CSR-Questions-1140x600.jpg

Как КСО влияе на стратегията за опаковане в Aнталис?

Нашата цел е да станем компания за дистрибуция на опаковки №1 в света. Устойчивостта е съществена част от нашата стратегия. Ние полагаме много усилия, за да намалим отпечатъка си върху околната среда, като намаляваме количествата и насърчаваме опаковки за многократна употреба и рециклиране. Това е наш ангажимент като водеща компания, но също така се ръководи от очакванията на нашите клиенти. Нашата цел е да им предоставим иновативни решения и услуги, които да ги подкрепят в собствените им програми за устойчивост.

 

Кои са ключовите елементи на вашата КСО стратегия?

Всичко започва с покупката. Идеята е да изградим силни партньорства с нашите стратегически доставчици, за да предложим иновативни опаковъчни продукти и оборудване, съобразени с нашата визия. Става въпрос за предлагане на зелени алтернативи във всички семейства опаковки, обогатяващи нашето продуктово портфолио. Разработчиците, работещи в нашите центрове за продуктов дизайн, се ангажират да използват интелигентни дизайни с възможно най-малко материали, без да рискуват защитата на продукта. 3-те Rs (намаляване, повторно използване, рециклиране) вдъхновяват нашите разработчици да предоставят на нашите клиенти по-отговорни авангардни решения за опаковане. В допълнение, Анталис участва в други инициативи като сертифицирането на нашите клонове по стандарти за управление на качеството (ISO 9001), стандарти за управление на околната среда (ISO 14001) и стандарти за управление на енергията (ISO 50001).

 

Тази визия за отговорност влияе ли върху начина, по който Анталис подхожда към клиентите?

Определено. Един от най-важните приоритети за Анталис е да предоставя иновативни услуги и инструменти за подкрепа на своите клиенти по цялата верига на услугите (калкулатор за отпечатък, услуги за управление на отпадъците и др.). Предлагаме цифрови и онлайн инструменти за подобряване на оперативната ефективност на нашите клиенти. Отговорността е пълен пакет, който отговаря на нашата основна визия за изпълнение.

CSR_Electric_car_85.jpg

Работим върху нашите собствени емисии от транспорта: разработваме екологичен автопарк

Antalis Verpackungen (Германия) наскоро въведе набор от електрически превозни средства, Audi A3 e-tron хибриди, които бяха добавени към настоящия автопарк през октомври 2016 г. Тези автомобили ни позволяват да шофираме практически без емисии, когато сме в електрически режим. В комбинация хибридът може да се похвали с нисък разход на гориво с високоефективен двигател с вътрешно горене: добър за околната среда и лесен за портфейла на компанията. Те могат да се движат само на електричество до 50 км, а тяхната комбинация от двигател с вътрешно горене и електрически мотор може да ви транспортира без усилие през дълги участъци.