Нашите нови правила на играта за опаковки

3 въпроса към ТИЛО КОНИГ, директор "Опаковки", Анталис Груп

 

Thilo Konig from Antalis Packaging

Как КСО влияе на стратегията за опаковане в Aнталис?

Нашата цел е да станем водеща световна компания за дистрибуция на опаковки. Устойчивостта е съществена част от нашата стратегия. Ние работим усилено, за да намалим отпечатъка си върху околната среда, като намаляваме количествата и насърчаваме опаковки за многократна употреба и рециклиране. Това е наш ангажимент като водеща компания, но също така се ръководи от очакванията на нашите клиенти. Нашата цел е да им предоставим иновативни решения и услуги, които да ги подкрепят в собствените им програми за устойчивост.

Кои са ключовите елементи на вашата КСО стратегия?

Всичко започва с покупката. Идеята е да изградим силни партньорства с нашите стратегически доставчици за създаване на иновативни опаковъчни продукти и оборудване, съобразени с нашата визия. Става въпрос за предлагане на зелени алтернативи във всички семейства опаковки, обогатяващи нашето продуктово портфолио. Нашата платформа Antrak® също позволява задълбочен контрол на снабдяването на нашите доставчици. Второ, става въпрос за разработване на продукти. Разработчиците, работещи в нашите центрове за продуктов дизайн, се ангажират да използват интелигентни дизайни с възможно най-малко материали, без да рискуват защитата на продукта. 3-те Rs (намаляване, повторно използване, рециклиране) вдъхновяват нашите разработчици да предоставят на нашите клиенти по-отговорни авангардни решения за опаковане. И накрая, Antalis участва в други инициативи като сертифициране на нашите клонове по стандартите за управление на качеството (ISO 9001), стандартите за управление на околната среда (ISO 14001) и стандартите за управление на енергията (ISO 50001).

Тази визия за отговорност влияе ли върху начина, по който Aнталис подхожда към клиентите?

Определено. Един от най-важните приоритети за Antalis е да предоставя иновативни услуги и инструменти в подкрепа на своите клиенти по цялата верига на услугите (калкулатор за отпечатък, услуги за управление на отпадъците и др.). Ние предлагаме цифрови и онлайн инструменти за подобряване на оперативната ефективност на нашите клиенти. Отговорността е пълен пакет, който отговаря на нашата основна визия за изпълнение.